Systeembeheer


ConnectNL is expert op het gebied van systeem- en netwerkbeheer zowel in Microsoft als Linux omgevingen. In de loop der jaren hebben we server en netwerk oplossingen op maat ontwikkeld voor het MKB die tot de beste van de sector behoren. Onze server en netwerk management specialisten zijn opgeleid, Microsoft gecertificeerd en hebben veel ervaring in systeem- en netwerkbeheer. Met remote support en remote server en netwerk monitoring bent u verzekerd van maximale up-time.

Remote support en monitoring:
Wij zijn van mening dat uw server en netwerk uw kernactiviteiten moet ondersteunen. Remote support en monitoring zijn natuurlijk onmisbaar. Bij elk project dat we aannemen is dat de doelstelling. Van Microsoft Small Business Server tot complex Virtual Machine server installaties onze oplossingen beperken het risico. Uw IT-investering is bij ons in goede handen. U kunt erop vertrouwen dat uw investering wordt ondersteund door IT-professionals met de beste remote support oplossingen en monitoring tools. Onze oplossingen zijn vele malen goedkoper dan wanneer u hiervoor intern mensen vrij moet maken.

Onsite support:
Onsite support is onderdeel van ons serviceaanbod. U kunt ook terecht voor telefonische ondersteuning en remote support (hulp op afstand). Zo zorgen we ervoor dat al uw support wensen (onsite of remote), wordt voldaan, ook buiten de geplande onsite support afspraken. ConnectNL biedt een totaalpakket aan voordelen die het verschil maken voor uw bedrijf. Met ons als onsite IT-support partner bent u verzekerd van:
• Vaste aanspreekpunt voor al uw netwerk, server en werkstation vragen
• 24/7 netwerk en server monitoring en remote support
• Een flexibel IT-serviceaanbod: Server en netwerk onderhoud buiten kantoortijden
• Twee vaste contactpersonen voor uw locatie, een Primary en een Back-up Engineer
• Periodieke rapportages zodat u op de hoogte bent van de aandachtspunten op het gebied van
ondersteuning en training
• Technici die ervaren en gekwalificeerd zijn en die alledaagse server-, netwerk- en werkstation
problemen, waardoor u tijd en geld bespaart
• Gedetailleerd netwerkschema en systeemdocumentatie voor het besturen en beheren van uw IT en uw IT-middelen
• Overzichtelijke periodieke facturen zonder ingewikkelde personeelsadministratie

Virtualisatie:
Door de toenemende snelheid van hardware is het mogelijk om meerdere systemen op een fysiek hardware platform te installeren.
Om dit mogelijk te maken wordt er eerst een virtualisatie laag geinstalleerd van bijvoorbeeld VMware of Microsoft Hyper-V. Dit heeft een aantal grote voordelen, zoals minder fysieke systemen in de serverruimte, dus minder warmte ontwikkelingen en minder stroom verbruik. Wat weer goed is voor het milieu.
Daarnaast is de machine ook niet meer afhankelijk van de hardware en kan zo naar nieuwe hardware worden “gekopieerd” of volledig worden gebackuped op een andere machine. Dit kan ook wanneer de machine nog gewoon aanstaat, on the fly wordt de machine gewoon naar andere hardware gekopieerd en daar weer opgestart. Op deze manier wordt de downtime tot een minimum beperkt.